Ryhdikäs ja rento askel taittuu tyylikkäisiin farkkuihin, nahkakenkiin ja vaaleaan kauluspaitaan pukeutuneelta herralta kadun toisella puolella. Hopeanharmaa parta ja tukka raamittavat kasvoja.  Hän kääntyy rinnallaan kulkevan kauniin, karismaattisen naisen puoleen ja sanoo tälle jotain rennoin elkein.

Nainen, äkkiä arvaten yli 20 vuotta nuorempi, vastaa miehelle ja he nauravat. Onnellisen oloinen tyytyväisyys näkyy heidän kasvoiltaan. Ikäerosta arvaten isä ja tytär? Vai ovatko sittenkään?

Tilastot kertovat, että Suomessa vuonna 2012 avioliitoista 0,46 prosenttilla ikä ero oli yli 20 vuotta. Ja suunta on kasvava. Ilmiö on nähtävillä julkisuudessa. Sauli Niinistö ja Jenni Haukio. Katri Helena ja Tommi Liimatainen. Hanna-Maria Seppälä ja Anssi Hintsa. Ja Danny ja Erika. Romanttinen pari? Kyllä.

Jonkun evoluutioteorian mukaan miehet viehättyvät nuorista naisista, koska nämä ovat hedelmällisempi. Naisia taas viehättää vanhemmat miehet, koska heillä on isommat resurssit tyypillisesti. Vai onko kyseessä psyykkinen trauma, sielujen sopimus, hyväksikäyttötapaus vai puhdas terve ihmissuhde?

Kuka voi määritellä, mikä on ihmiselle hyväksi tai pahaksi? Psyykkisen hyvinvoinnin ammattilainen sanoo, että ei kukaan muu kuin kokijat itse. Jokainen tapaus on uniikki.

Omalla kohdallani olen saanut elää läpi useamman upean romanttisen suhteen itseäni yli 20 vuotta vanhemman miehen kanssa. Miksi vedän puoleeni näitä suhteita? Viimeisimmän tutkiskelun tuloksena kohdallani ilmiössä osana ovat olleet viehätys miehen vahvaan sekä sydämelliseen karismaan ja terveeseen itsevarmuuteen. Miehen kykyyn kohdata aidosti myös itseään sekä kohdata minut kokonaisena heikkona ja vahvana naisena.

Vahva sielujen yhteys: kuin olisin tuntenut sinut aina-olotila. Vaikuttimia ovat olleet yhteensopivat arkirytmit ja elämäntilannetta tukevat laadut vuorovaikutuksen tuloksena.  Välillämme ilmenevä toimiva dynamiikka sekä luonteenlaatujen yhteensopivuus.

Merkittävänä tekijänä matkalla on ollut myös oma isähaavani, jonka vuosia sitten oivalsin. Tämän jälkeen haavat pääsivät eheytymään ja suhteiden laadut muuntautuivat. Joko siis nyt rakennan romanttisia temppeleitä oman sukupolven miesten kanssa?

Kyllä ja ei. Tantriseen ihmissuhteiden maailmaani mahtuu sulavassa sovussa kaikenlaisia uniikkeja temppeleitä, joissa sielu ei näytä kyselevät fyysistä ikää. Eikä viehätykseni vahvaan karismaan, upeaan kohteluun ja hopeisiin kasvojen ”hollywood” -raameihin ole sekään kadonnut minnekään.

Lue lisää ihmissuhteiden temppeleistä TÄÄLTÄ.

(Alkuperäinen teksti julkaistiin Kuopion kaupunkilehdessä kesäkuussa 2019)

Category
Tags

No responses yet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *