BLOGI

VIETERITUOLI KÄVI KYLÄSSÄ

Tässä artikkelissa vieterituoli näyttelee pääosaa. Kerron oman kokemukseni ystävästä nimeltä vieterituoli.

Tuttuni tuli kylään ja toi mukanaan minulle kuukaudeksi päivähoitoon vieterituolin. Se on kuin satulatuoli, mutta jalka on vieteriä. Ja ei, sillä ei voi hyppiä ilmaan. Ei siis toimita pomppukepin virkaa.

Tuttuni oli lukenut blogiani ja tiesi PMS-haasteestani. Löytyisikö vieterituolista helpotusta? Täh? Vieterituolista helpotusta? Niin. No katsotaanpa.

Vieterin kanssa vietetty aika osoittautui varsin mukavaksi. Otin tuolin käyttöön kotitoimistooni, joka itseasiassa sijaitsi keskellä työasuntoni keittiötä tai milloin missäkin, minne työpisteeni viritin asunnossa.

Vieterituoli aktivoi monella tasolla

Koska tähän samaan saumaan sattui muutto, en ehtinyt istuskella tuolilla niin paljon kuin olisin halunnut, mutta tämän käyttökokemukseni perusteella tykkäsin tuolissa näistä ominaisuuksista:

1. Rauhoittava vaikutus
Tuolilla hytkyttely oli erityisen rauhoittavaa. Olen erityisherkkä(HSP) ja pomppiminen tai hytkyttely tuolilla selkeästi rauhoitti ylivirittyvää olotilaa sekä paransi keskittymistä.

Hytkyttely myös tuntui ihanalle kehossa. Jumppapallolla olen saanut aikaan saman rauhoittavan vaikutuksen, mutta vieterituolissa asento on jopa mukavampi.

2. Elävöittää sisäistä lasta
Jokaisessa meissä asuu sisäinen lapsi. Se ei koskaan kuole mutta se voi voida huonosti ja aiheuttaa ahdistusta ja kärsimystä elämään, jos lasta ei hoida ja huolehdi sen tarpeista Lue lisää sisäisestä lapsesta täältä.

Lapsi rakastaa tällaisia kapistuksia. Tuolilla istuminen sai ihanalla tavalla sisäisen lapsen aktivoitumaan ja kokemukseni mukaan se lisäsi luovuuden virtaa olemuksessani. Erittäin tervetullutta työhön!

3. Työergonomia uudelle tasolle

Hyvinvointialan ammattilaisena ja ergonomiaakin opiskelleena allekirjoitan täysin tuolin ergonomiset hyödyt. Täältä voit lukea lisää vieteritulin ominaisuuksista.

No auttaako vieterituoli PMS-oireisiin?

Edellä kuvaamani ominaisuudet kyllä helpottavat osaltaa PMS-oireita ainakin minulla. Jos PMS-oireina on kiukkuisuus tai yleinen ärtyminen vähän kaikesta, voi sisäisen lapsen aktivoiminen ja vapauttaminen auttaa pääsemään käsiksi sisäisen naisen tarpeisiin myös. Voit lukea täältä syvempää ymmärrystäni PMS-oireiden syistä ja siitä, miten ne voi kääntää voitoksi.

Miinuksia?

Yksi ainoa miinus oli satulaosan muotoilu, joka ei ihan täydellisesti sopinut omalle istuinkalustolleni. Mutta näin se aktivoi nousemaan useammin ja ottamaan muutaman askeleen sekä venyttelemään seisten, mikä on tietenkin hyvä juttu sekin!

Millaisia haasteita tai apukeinoja sinulla on PMS haasteisiin?

Kommentit ja keskustelu

Kommentit on suljettu.