BLOGI

Seurapeli uudelle vuodelle – VUODEN PARHAAT JA PAHIMMAT

Tässäpä seurapelin ohjeet uudelle vuodelle.

Seurapelin nimi on vuoden parhaat ja pahimmat. Jokainen pääsee käymään läpi omat parhaat ja pahimmat kuluneelta vuodelta. Tämä seurapeli tällaisenaan on syntynyt omasta päästä (varmaan on saman tyylisiä maailmassa, en sitä sano) omien uuden vuoden perinteiden innoittamana haaveillessa siitä, miten haluan tulevia vuoden vaihteen juhliani viettää. Siispä tämä setti copyright Eija Selina.

Elämyksellisiä pelihetkiä!

VUODEN PARHAAT JA PAHIMMAT – uuden vuoden seurapeli

Pelin pelaaminen onnistuu yksin, kaksin tai porukalla. Isolla porukalla tässä voi mennä koko yö.

Esivalmistelut:

1. Kukin muistelee itsekseen tavalla tai toisella oman vuoden läpi kirjaten ylös seuraavat:
Kuukauden parhaat (max 2) ja kuukauden pahimmat/haastavimmat tapahtumat (max 2).
Tätä ei tarvitse jäädä jyystämään jos ei muista, yhteisessä vaiheessa on tilaa ja aikaa muistella yhdessä.

2. Valitkaa tai askarrelkaa puhujan kruunu tai sauva, joka kiertää pelissä. Se voi olla mikä tahansa, jolla on jotakin kunnioittavaa merkitystä. Esimerkiksi kaunis lasi johon puhuja saa jotain spesiaalia juomaa kuten kookosvettä, computsaa tai spessua tummaa olutta tai shampanjaa tai mahlaa tai mitä tahansa mikä on teidän porukalle jokin spesiaali juoma.

Tai se voi olla jokin päähine, kunhan on kunnioittava tavalla tai toisella. Tai vaikka miekka tai muu juhlallinen kapistus.

4. Varaa peliin normaali noppa sekä kunniakilautin esim. lusikka ja lasi keskelle pöytää, kilautettava kello, ym kilautettava kapistus.

Varsinaiset pelivalmistelut:

1. Tulkaa rinkiin lattialle tai pöytään omat muistiinpanot mukana. Pääasia että kokoonnutte yhteen niin että kaikki kuulee ja näkee toisensa hyvin. Tilan voi muodostaa haluamallaan tavalla laittaa kynttilöitä palamaan ja tausta musiikki, suitsuketta, tuoksulyhty ym. miten ikinä parhaiten tuntuu teille sopivan.

2. Valitkaa pelimaisteri, joka vastaa pelin sujuvuudesta ja on perillä pelin kulusta sekä kirjaa edellä tulevat asiat. Hän voi osallistua peliin muuten normaalisti.

Pelin kulku:

1. Peli kulkee kuukausi kerrallaan. Eli kuukausi per kierros. Aloittaja valitaan nopalla. Suurin numero pääsee aloittajaksi ja vuoro vaihtuu myötä päivään.

2. Pelimaisteri luovuttaa puhujankruunun tai maljan tai sauvan aloittajalle ja aloittaja seuraavalle jne. jonka kukin vuorollaan ottaa vastaan.

3. Puhujaa kunnioitetaan ja kuunnellaan. Hänelle voi esittää asianmukaisia kysymyksiä. Muuten kuunnellessa ollaan hiljaa.

4. Kukin vuorollaan toimii puhujana ja kertoo haluamallaan tavalla kyseessä olevan kuukauden (1. tammikuu jne) parhaat tapahtumat ja haastavimmat tapahtumat. Halutessaan hän saa pyytää apu muistamiseen muilta.

Esim. ”Muistaako joku mitä ihmettä mää tein helmikuussa?” Joku saattaa tarkastaa vaikkapa instasta tai fbstä jos porukalla lyö ihan tyhjää.

5.On hyvä, jos kukin kuukausi pysyy suht selkeänä ja asiassa. Tästä huolehtii pelimaisteri.

6. Kunniakilautus:
Kunniakilautusta voi käyttää pelin missä tahansa vaiheessa. Kilauttaja kilauttaa ja nousee seisomaan, muut seuraavat perästä. Kilauttaja lausuu hänen mieleensä tulleen kunnianosoituksen jotakin kyseisen tapahtumaa kohtaan jossa puhuja on ollut osallisena. Kaikki taputtavat ja kiittävät ja puhuja ottaa kiitokset vastaan. Kunniakilautukset tulee tehdä vuorossa olevalle puhujalle.

Esim. Kling! Mikko nousee seisomaan, muut perästä: ”Tammikuussa Leena kirjoitti rohkean kiitos-postauksen someen” tai ”Tammikuussa Kari auttoi naapurin pois ojasta.” Tai mikä tahansa kunnioitettava teko.

7. Kun puhuja on puhunut hän luovuttaa puhujan kruunun tai sauvan ym. seuraavalle myötä päivään, joka puhuu puhuttavansa kierroksen kuukauteen liittyen.

8. Pelimaisteri kirjaa kunniakilautukset ja eniten kunniakilautuksia tehnyt osallistuja saa erityismaininnan ”Vuoden kilauttaja” ja hänet pelimaisteri voi palkita haluamallaan tavalla.

Kommentit ja keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *