BLOGI

PMS – uhka vai mahdollisuus, osa 2/2

Tässä tekstissä kerron oman rankan kokemukseni omasta PMS/PMDD haasteestani. Avaan myös kokemuksen ja oppimani perusteella muodostuneen teoriani PMS – oireista.

Puhun PMS-potentiaalista, jonka jokainen nainen voi käsitykseni mukaan ottaa käyttöönsä ja vähintään tuplata oman onnellisuutensa tasapainottuvan ja toisinaan jopa autuaaksi muuttuvien elämänkokemusten myötä.

Elämä pakottaa kuuntelemaan sisintä

Olen saanut sukeltaa syvälle omaan kokemukseeni naisena, koska oma PMS aikani (kierronpäivät 14-28) on ollut todella kamalaa ja elämälle tuhoisaa, suorastaan itsemurhalle altistavaa. Kun olen oppinut kuuntelemaan sisäistä ohjaustani, parhaimmillaan tuosta niin kutsutusta PMS ajasta on tullut antoisaa ja suuria oivalluksia tuottavaa. Sellaisia oivalluksia, joiden äärelle päästessään voi sanoa löytäneensä elämän kultaisen ydin langan, sen langan, joka vastaa kysymykseen, miksi olen.

Omat erityisen voimakkaat PMS -oireeni ja itsemurhageeni yhdistettynä ovat pakottaneet minut kuuntelemaan sisäistä ohjaustani voimallisesti. Kerron hieman omasta kuun syklistäni.

Kierron päivät 1-14 ovat minulla aikaa, jolloin maskuliininen aurinkoenergia minussa on aktiivinen. Tämän energian aallolla syntyvät vaivattomasti konkreettiset fyysiset asiat ja toimet kuten pihatyöt, omat työt, päätetyöt ja mitkä tahansa fyysistä aktiivisuutta ja vilkasta aivottelua vaativat työt ja usein myös kykenen tekemään keveästi ilolla päivässä sen, mitä useampi ehtii tehdä kolmessa. Ja se on minun rytmini se.

Se, miten kierron päivät 14-28 näyttäytyy, on hyvin paljon kiinni suurimmasta vaikuttimesta eli omasta toiminnastani. Ulkoiset vaikuttimet luovat joko lisähaastetta tai helpotusta, riippuen sen hetkisestä elämäntilanteesta. Omaan toimintaani lukeutuu tärkeimpinä se, mitä laitan suuhuni ja milloin, miten nukun, miten liikun ja hoidan kehollisuuttani, kuinka kunnioitan todellisia sisäisiä tarpeitani sisäänpäin kääntymisen ja sosiaalisten tarpeiden osalta tuona aikana.

Kierron päivät 14-26/28 ovat kuuenergian, feminiinisen energian aktiivista aikaa, jolloin kaikki fyysistä aktiivisuutta vaativa konkreettinen työ voi osoittautua todella epäoptimaaliseksi ja työlääksi. Totta kai hoidan ”pakolliset” asiat jotka on olennaisia päivittäisen elämän kannalta kuten. Kuitenkin useimmin osoittautuu, että optimaalisinta ja viisainta on keskittyä sisäiseen työskentelyyn ja antaa itselle aikaa ja vain kuunnella sisintä. Meditaation, henkisten harjoitusten, pehmeiden asioiden kuten luova pehmeä työskentely ja muut “naiselliset” asiat ovat etusijalla.

Tämä aika on potentiaalista niiden asioiden nousta esiin, jotka tarvitsevat huomiota: henkisen kasvun, sisäisen paranemisen teemat, jotka kulloinkin ovat ajankohtaisia. Tänä aikana kaipaan ympärilleni muita naisia ja naisystäviä sekä hellyyttä, läheisyyttä ja yhdessä hengittämistä vain ollen toisen lähellä läsnä. Kun tuon ajan antaa itselleen, yleen hiljaisuudesta nousee mitä ihmeellisempiä oivalluksia ja sisäistä ohjausta omaan elämään.

Haluan jakaa yhden kokemukseni sisäisestä työskentelystä PMDD oireiden purkamiseksi

Olo tila yltyy inhottavaksi. Ahdistus tuntuu kaulalla ja rintakehällä. Olo on levoton ja raivoisa. Istun meditaatio asentoon ryhdikkäästi selkä suorana, hengitän, tulen läsnäolevaksi kehooni ja siihen kohtaan kehossa, jossa inhottava olo on eniten. Hengitän syvään ja uloshengityksellä irti päästän tuota energiaa.

Läsnäolo auttaa purkamaan oloa

Säilytän huomion tiiviisti siinä kohtaa kehossa, jossa inhottava olo on eniten. Sisäinen puheeni havainnoi olemuspuoliani: naista, lasta, kertojaa, jonka ääni on sangen rankaiseva ja saatanallinen. Mieleen nousee kuva kärsivästi ja riutuvasta naisesta, joka on raatanut työtä, raatanut fyysistä työtä. Hän likainen ja kärsii syvästi. Raataminen ei riitä, se ei tuo niitä tuloksia, joita halutaan ja vaaditaan.  Tietäneekö kukaan edes miksi raadetaan!?

Joskus ihmisen luonnolliset kehon purkutarpeet muistuttavat eläintä – kyllä, olemmme nisäkäs

Fyysisen kehoni olo tila muuntuu, naamani vääntyy kärsimykseen ja kehoni alkaa pumppaamaan kärsimysitkua, päästää ulos sen, mistä mielikuvassa on kysymys. Energia vapautuu. Kärsimysitkussa kyyneleet valuvat, naama ja kaula ovat kireällä ja suusta pääsee lamaavaa huutoa, joka kuulostaa lampaan tai aasin huudolta.

Kehon liikehdintä lakkaa ja havainnoin olo tilaani. Se on hieman helpottunut. Samanlainen painostava tunne rintakehällä ja kurkussa kuitenkin jatkuu myös kiukku ja marttyyrikärsimys on havaittavissa, mutta lievempänä.

Meditaatio auttaa tarkkailemaan

Siirryn meditoimaan ohjattua irti päästämismeditaatiota. Istun jälleen ryhdikkäästi selkä suorassa ja kädet sylissä kämmenet kohti kattoa.

Havainnoin sisäisiä tapahtumiani ohjatun meditaation myötä. Voimakas naisen kärsimys, jossa ilmenee miehen, puolison menetys sekä fyysinen ja mentaalinen raataminen vain raatamisen vuoksi sekä näistä ajan kanssa syntynyt voimakas marttyyriolemuspuoli. Hengityksen myötä irti päästän ja tarkkailen ilmiöitä sisälläni. Havaitsen riutuvan naisen ja lapset, isän ja miehensä menettäneenä ja raatamisen. Tunnistettavissa on sota-aika ja sota-ajan naisen kärsimys.

Tietoisuus vapauttaa

Hengityksen avulla irti päästän ja irrottaudun näistä historiassa muodostuneista naisen elämän olemuspuolista, jotka ilmentävät kärsimystä tietäen, että en tarvitse niitä enää. Irrottaudun kärsimyskehosta ja irti päästän voimallisesti ja rauhallisesti. Antaudun Luojalle täysin, antaudun luottamaan Luojaa, Elämään. Havaitsen vapautumista ja suurta helpotusta olemuksessani.

Havaitsen märäntyneitä ihmisen raatoja ympärillä. Tämä inhottavuus ilmentyy, jopa fyysisessä maailmassa: koppakuoriaiset eksyvät juomalaseihini, törmään postilaatikkoon, jossa on märäntynyt eläimen raato, kärpäset lentävät laatikosta, kun avaan kantta ja haju on järkyttävä.

Teoriani PMS -potentiaalista

Miinustila
Nainen on tiedostamaton olemisen tilastaan ja sen laadusta. Hän ei ymmärrä omaa kiertoaan eikä tunnista tarpeitaan. Kiukuttelu ja itkuisuus sekä kaikenlainen muu tunneaaltoilu ohjaa hänen käyttäytymistään. Hän ehkä ihmettelee ja on harmissaa käyttäytymisestään muttei osaa hallita sitä. Hän saattaa jopa miettiä, että olenko normaali. Pahimmassa tapauksessa oireiden vuoksi hakeudutaan lääkäriin, joka määrää lääkkeet, jotka vain todellisuudessa pahentavat oneglmia kehossa ja mielessä kun syytä oireiluun ei tunnisteta.

Nollatila
Nainen on herännyt tiedostamaan ja havainnoi omaa olotilaansa ja kiertonsa vaiheita sekä ymmärtää, että voisi itse vaikuttaa omaan olotilaansa. Hänellä on herännyt mielenkiinto ja tarve perehtyä sekä oppia tuntemaan omassa olemuksessa ilmenevät kuun vaiheet. Hän haluaa tietää kuinka voi tasapainottaa ja parantaa omaa oloaan kussakin vaiheessa ja samalla lisätä huimasti hyvinvointiaan ja onnellisuuttaan.

Plustila
Nainen on tietoinen olemisen tilastaan ja kiertonsa vaiheista ja osaa jo tukea ja työskennellä itsensä kanssa sekä sovittaa ja rakentaa elämänsä omaan luonnolliseen rytmiinsä. Hän ymmärtää omassa kokemuksessaan, mistä naisena olemisessa on kysymys.

Oma kokemukseni on, että siinä vaiheessa, kun pääsee nollatilaan alkaa matka, joka vaihtelee nollasta pitkälle plussaan elämän tilanteiden ja tapahtumien haastaessa tai tukiessa omaa tasapinoa. Haasteelliset ja stressaavat tilanteet, kuten muutto tai työpaikan muutokset sekä terveyshaasteet tai muut “elämän perusrakenteiden” kehityspisteet voivat aiheuttaa tilapäistä syväsukellusta.

Minulle viime vuosien asumisolosuhteiden muokkaaminen on aiheuttanut suurimpia nollasukelluksia. Toinen iso haaste on ollut äitihaavan käsittely, johon liittyy voimakkaasti ahmimishäiriö ja “sokeriholismi” josta kirjoitin. Lue täältä.

TULE MUKAAN EIJA SELINAN MATKAAN TÄÄLLÄ!

Kommentit ja keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *