BLOGI

NÄMÄ 11 AVAINKYSYMYSTÄ JOHTAVAT SINUT TAKAISIN ONNELLISUUTEEN

Sydänkompassimme (ts. sisimmän) tarkoitus on vain ja ainoastaan ohjata meistä jokainen sille tielle, joka parantaa lopulta haavamme ja tuottaa suurimman onnellisuuden, jonka voimme ihmisenä kokea.

Ehkä sinunkin elämäsi on tuntunut jatkuvalta pusikoissa rämpimiseltä ja selviytymiseltä. Voisiko olla, että onkin ollut kysymys siitä, että kultainen kompassisi on voimakkaasti vain ajanut sinua omalle tiellesi, mutta tietämättäsi olet itse vastustellut ja syystä tai toisesta tehnyt vastoin sitä ja siksi kaikki on niin vaikeaa.

“Nyt tajuan, että itse asiassa pelkäsin tehdä sitä, mikä oikeasti olisi helpottanut ja tuntunut oikeasti hyvälle.”

Monesti syy voi olla siinä, että tuntuu, että jos tekee mitä oikeasti haluaisi, niin sitten joku suuttuu, loukkaantuu, jää pulaan, ei selviä, kuolee, katoaa, häpeää tai itse joutuu pulaan tai ei selviä tai on vaan sellainen olo, että ei vaan pysty.  Minulla oli jotakuinkin näin. Nyt tajuan, että itse asiassa pelkäsin tehdä sitä, mikä oikeasti olisi helpottanut ja tuntunut oikeasti hyvälle. Syyttelin milloin mitäkin ja manasin elämää omasta helvetistäni, kunnes tajusin, että onkin kysymys siitä, etten ole kuunnellut sisäistä suunnannäyttäjääni vaan takonut sitä vastaan jääräpäisesti.

“En ole osannut sanoittaa halujani ja tarpeitani niin, että olisin tullut tuetuksi ja ymmärretyksi niissä.”

Oma kultainen sydänkompassini on ollut voimakas läpi elämäni, vaikken sitä ole tajunnutkaan, kun vasta viime vuosien aikana. Olen väkisin ohjautunut sen suuntaan ihan lapsesta saakka, vaikka vastapainona olikin suuret haasteet. En ole osannut sanoittaa halujani ja tarpeitani niin, että olisin tullut tuetuksi ja ymmärretyksi niissä. Sen sijaan olen rämpinyt läpi pusikkoja ja allikkojen ja selvinnyt esteistä ja suurista haasteita, jotka matkalla on olleet. Se on vaatinut valtavasti sinnikkyyttä ja rohkeutta. Uskon, että aika moni meistä on saattanut kokea samaa.

”Vähän niin kuin annat apinalle lapion, niin se alkaa mätkiä sillä toisia päähän, kunnes näytät sille, miten se toimii.”

Näkisin, että voidaan olettaa, että on olemassa jokin maksimaalinen onnellisuus ja terveys, jonka kukin ihminen voi omalla tavallaan elämässään päästä kokemaan. Se on kuin merirosvolla aarrekartassa aarre. Avuksi aarteen löytämiseen tarvitaan kartta ja tietenkin kompassi. Meillä ihmisillä tuo kompassi on siitä kiva, että sitä ei voi koskaan oikeasti hukata.  Voi vain näytellä, että ei muka omista sellaista. Totuus on, että se on sisään rakennettuna missä ihan jokaisessa. Sen käyttöön saattaa tarvita joskus apua ja toisinaan tarvitaan joku sanomaan että ”Hei tallukka, tuo on nyt se sinun kompassi!” Vähän niin kuin annat apinalle lapion, niin se alkaa mätkiä sillä toisia päähän, kunnes näytät sille, miten se toimii. Ihan niin kuin meillä on ikäviä tunteita ja syljeskelemme niitä toisten niskaan, kunnes joku kertoo, että nehän ovatkin itsensä kehittämistä varten ja hälytys-signaaleita omalta kompassiltamme.

Haluan nyt muistuttaa, että minä en missään nimessä halua sinua loukata millään tavalla, vaikka leikimmekin nyt apina-opettaja peliä. Kunnioitan sinua ja tämä on nyt tällainen leikki vaan. No, leikitään hetki, että sinä olet apina ja minä olen se opettaja, joka kertoo nyt sinulle, miten voit oppia kuuntelemaan ja katsomaan, minne sinun sydänkompassisi osoittaa. Sehän tietenkin osoittaa virheettömästi aina sinne missä sinun aarteesi on.  Vastaa itsellesi näihin:

 1. Mikä sinut sytyttää?
  2. Mikä TUNTUU hyvälle?
  3. Mikä inspiroi?
  4. Millaiset elokuvat aiheuttavat poltetta sisimmässäsi?
  5. Mikä ON elämässäsi joskus inspiroinut ja innostanut sinua?
  6. Mistä tekemisestä olet elämässäsi nauttinut eniten?
  7. Mistä haaveilit lapsena?
  8. Mitä tykkäsit tehdä lapsena?
  9. No nyt kun olet heittäytynyt leikkiin, niin osaat villiintyä ja miettiä että, mitä tekisit työksesi, jos voisit tehdä IHAN MITÄ TAHANSA ilman rajoitteita?

Jos uskallat, niin voit rohkaista muitakin ja kommentoida tuonne kommentteihin. Tai kirjoita itsellesi johonkin vastaukset ja kuuntele omaa fiilistä:

 1. Mikä estää?
  11. Millaiset uskomukset tai parantamista tarvitsevat haavat sinua rajoittavat?

Siinä tuli 11 kysymyksiä, ja niiden vastaukset ovat vahva viite sinulle siihen, mihin suuntaan sinun sydänkompassisi osoittaa. Sydänkompassisi kertoo suunnan sinulle sinun TUNTEILLASI. Koska olemme aika monimutkainen kapine mielemme ja tunteidemme kanssa, niin vaatii paljon opiskelua ja käytännönharjoittelua, että oppii käyttämään oma kompassiaan. Itse en enää keksi mitään tärkeämpää tarkoitusta tekemisilleni kuin opetella edelleen paremmin kuuntelemaan sydänkompassiani ja seurata sitä.

Nyt sinulla on kartta ja kompassi. Reissureppuun käyttäjien suosittelemat muut varusteet täältä.

JA TÄSSÄ ELOKUVASUOSITUS

Kommentit ja keskustelu

Kommentit on suljettu.