BLOGI

Mulkvist Solvaaja hyökkää

  • 6.4.2017

Kuinka selättää omat sisäiset varjot. Minun varjoni ovat nykyään kuin kotka, joka tarttuu saalistaan raasti niskasta ja nujertaa sen. Tosin minäpä en nujerrukaan. Olen oivaltanut keinoni, kuinka pysyn hengissä, kun se roikottaa minua niskasta. Vielä tuo kotkan tavoin hyökkäävä varjojen voima on kuin jättiläiset hyppisivät päälläni. Ne haluavat minut hengiltä. Tiedän, että vielä koitta se päivä, kun varjojen voima on vain hyttysen pisto nahkassani. Toisinaan tuo varjo on kuin kyttyräselkäinen ruma hahmo, joka ei pidä minua minään. Se solvaa, moittii, vähättelee, haukkuu, on sarkastinen ja jyrää alas iloni ja innostukseni. Nimesin hahmoni Mulkvist Solvaajaksi.

Olen ollut rankasti roikoteltavana ja tallottavana viime aikoina. Lue loppuun ja klikkaa videoblogiin.

Minun keinojani varjojen selättämiseen ovat

*Vahvistuslauseet/mantrameditaatio

Olen oppinut, että elämääni määrittelee ja rajoittaa haitallisesti uskomaton läjä kaikenlaisia uskomuksia. Nämä uskomukset liittyvät milloin mihinkin. Onneksi on kuitenkin keino, jolla olen alkanut niitä purkaa ja korvata niitä itseäni vapauttavilla uskomuksilla. Tämä on loppujen lopuksi todella yksinkertainen asia. Viime aikaiset työskentelyn aiheet ovat liittyneet rahaan ja asiakkaisiin.
Viimeksi eilen löysin itsestäni uskomuksen, joka kuuluu näin:

On vaarallista vastaan ottaa paljon rahaa. Tämä selittää ahdistukseni tietyissä tilanteissa ja myös sen miksi raha on ollut ulottumattomissani huolimatta siitä, kuinka paljon olen tehnyt työtä, että raha-asiani tasapainottuisivat. Korvasin sen:
On turvallista ja sallittua vastaan ottaa rahaa runsain mitoin.

Viime viikkoinen suuri löytö oli tämä:

Minun on kiellettyä vastaan ottaa asiakkaita/ Minun on kiellettyä auttaa asiakkaita. Tämä puolestaan selittää hyvin sen, miksi asiakasvirtoja tapahtumiini tai palveluilleni ei juurikaan ole ollut. Korvasin sen:
Minulla on lupa vastaan ottaa asiakkaita runsain mitoin/Minulla on lupa auttaa asiakkaita runsaasti.

Viimeisen puolen vuoden aikana olen kirjoittanut auki ja korvannut satoja rajoittavia ja haitallisia uskomuksia. Pelkkä ääneen tai mielessä höpöttely on vain murto-osa menetelmää.  Täytyy virittää, hengittää itsensä tiettyyn meditatiiviseen olotilaan ja värähtelytaajuuteen. Suurin teho tulee, kun käyttää henkilökohtaisia koodeja apuna. Ne saa täältä. 

*Irtipäästämisvisualisointi

Meditaatiossa tehtävä visualisointiharjoitus, jossa hengityksen avulla irti päästän kaiken turhan rajoittavan hallintaenergian ja tunnen vahvan luottamuksen elämään. Tämä vapauttaa energiat (asiat) ja ne pääsevät virtaamaan ja muodostumaan positiivisella tavalla.

* Sisäisen lapsen tarpeet ja niihin reagoiminen

Tunnistan, että stressaantuneen ja niinä aikoina, kun on paljon tekemistä, unohdan välillä oman sisäisen lapseni ja ikään kuin jumahdan aikuisen rooliin. Tämän seurauksena hylkään oman sisäisen lapseni. (Testaa itsesi tästä. )Silloin on aika tarkastaa ja ottaa sisäinen lapseni, Eikku, eli minä 5 vuotiaana huomioon. Käyn keskustelua niin, että asettaudun vanhemman rooliini ja huomioin lapsen minussa. Mitä kuuluu? Mitä haluaisit nyt? Olen tehnyt tätä niin paljon, että tarpeet ja olotilat nousevat selkeinä esiin heti, kun vain annan huomioni itselleni tällä tavoin.  Lapsen tarpeet nousevat melko tavalla etusijalle usein ja toteutan näitä tarpeitani. Ne ovat milloin mitäkin. Se auttaa, palauttaa ja tasapainotta merkittävällä tavalla.

*Sisäisen herkän naisen tarpeet

Joskus on niin, että sisäinen naiseni on se, joka kaipaa huomiota touhuni keskellä. Se on se puoli minussa joka rakastaa rauhaa, taidetta, kotia, naisten iltoja, juhlimista, luontoa, puutarhaa, kauneutta, makuja, värejä ja tuoksuja. On aistikas, intuitiivinen, äidillinen, kaunis, viehättävä, viettelevä, kevyt, hoitaja. Sanalla sanoen feminiininen sen kaikissa ihanissa muodoissaan. Naisen ja lapsen tarpeet kulkevat sillä tavalla rinta rinnan, että esimerkiksi tanssiminen ja teatteriharrastus tyydyttävät kumpaakin.

*Kirjoittamalla purkaminen erilaisin keinoin

Kirjoittamisen työkalu on todellinen lahja. Olen niin kiitollinen, että saan asua Suomessa, jossa jokainen saa oppia laskemaan ja lukemaan. Viime aikoina olen käyttänyt tätä verrattaen vähemmän ja keskittynyt enemmän mantrameditaatioon ja visualisointeihin.

*Ajatusten tarkkailu

Tätä voisi kutsua myös mindfullnekseksi. Lyhykäisyydessään pitäydyn tilassa, jossa vältän reagoimista omiin ajatuksiin ja annan niiden hyväksyvästi vain tulla ja mennä määrittelemättä tai arvostelematta niistä mitään.

*Hikiliike, jooga ja puhdas ravinto

Niissä on voimaa ja mahtia, kun ne ovat elämässä terveellä tavalla. Tämä on ollut minulle kaiken perusta. Kuten kehomme on, elämämme perusta.

*Hakeutuminen voimauttavan ihmisen lähelle tai hoitoon (ei Niuvaan)

Näin yksin elelevänä sinkkuihmisenä ilman lemmikkejä usein tunnistan tarpeeni läheisyydelle ja kosketukselle. Olen kovin kiitollinen, että minulla on ihania ja rakkaita läheisiä ystäviä sekä luottohoitajia, joiden puoleen voin kääntyä tarpeideni kanssa. Tämä tuli mahdolliseksi, kun alkoi uskaltaa luottaa ihmisiin ja antautua elämälle sekä ihmisille.

Helppoa se ei aina ole tunnistaa keinoja ja suunnata energia edellä kuvattuihin. Toisinaan varjo vain saa voiman ja menee tunteja, joskus päivä, että pääsen takaisin Valoon. Ennen meni viikkoja, sitä ennen kuukausia ja ennen sitä olin tiedostamaton.

Linkki videoblogiin: Mulkvist Solvaajan kynsissä.

Kommentit ja keskustelu

Kommentit on suljettu.