BLOGI

Mitenkä se inspiroeva menttorj viettelöö uuven vuojen päevät? Juhlittako?

No voihan sen niinkin ilmaista. Uusi vuosi vaihtui henkisten harjoitusten ja toipuilun merkeissä, josta syntyi vuoden vaihteen H-hetkeen varsin onnellinen olotila. Sen synnyttämänä vahvistui visio Pohjois-Savolaisten rakettirahojen pään menoksi… Ovatko kyseessä siis sinunkin rahasi?

Ennen joulua alkanut flunssa osoittautui jonkin sortin ”päivitys”flunssaksi olemuksessani ja piti huolen, että kotona kehossa pysytään visusti ja tarkoin. Olossa oli kaikkia maailman sävyjä ja tuntemuksia kaikilla tasoilla pitkin viikkoa joululta uudelle vuodelle.  Koko viikko mentiin tehohoidolla kurkuma, valkosipuli, inkivääri sekä muut rohdot. Eteeriset öljyt, puhdistavat kehon harjoitteet, tee-se-itse suolahuone ja lepo vaan. Vuoden teeman mukaisesti vietin joulun kuten juhannuksenkin kissani kanssa metsäkodissamme mietiskellen ja sisintä tutkiskellen ja kuunnellen.

Hoitoon on päästävä

Uuden vuoden aaton aattona sitten hiipi olo, että energiahoitoon olisi päästävä pian. Tunnistin olevani ylivirittynyt, koska olin viettänyt iltani laittaen vireille muutamia projekteja, jotka sitä yllättäen positiivisuudessaan ja innoituksessaan vaativat.  Epäjohdonmukaisesta, itselle epäoptimaalisesta toimimisesta johtuen rasituin hieman liikaa ja toisaalta uusien projektien jännitys sekä läheisyyden ja hoivan puute ruokkivat ylivirittyneisyyttä.

Irti verkoista

Halusin hoitoon ja heitin verkot vesille, kiitos rakas sosiaalinen media ja hetimmiten tärppäsi. Olen niin kiitollinen kuinka nopeasti nykyään voi saada tarpeisiin ratkaisun sosiaalisen median avulla. Sain hoitoajan lauantai-illalle. Tuosta energiahoidosta alkoi minun uuden vuoden juhlan viettäminen. Hoidon jälkeen suljin puhelimet ja ajoin suoraa tietä takaisin metsäkotiin jatkamaan lepäilyä ja mietiskelyä.

Uuden vuoden juhlaani kuului seuraavaa:

  • Aamulla aamusivujeni yhteydessä kirjoitin listan niistä asioista, joista tahdon luopua ja irti päästää kuten katkeruus, kateus, pelko, pettymys… ja listan niistä, jotka antaudun vastaan ottamaan elämääni kuten rakkaus, onnistumisen ilo, yhteinen riemu, sydämellisyys, rohkeus, selkeys, vapaus, helpotus… Tovin kirjoitettuani tein tunnin rentouttavan rauhallisen joogan (joka sopii hyvin hoidoksi myös flunssaoireisiin).
  • Aamiainen venyi brunssiksi, jonka jälkeen nautin kuuman juoman paksuun pinkkiin pontsooni kääriytyneenä kuistilla katsellen talvimaisemaa ja kuunnellen joen liplatusta. On elämyksellistä istua hankien keskellä ja kuunnella veden ääniä.
  • Kuuman juoman jälkeen olikin välimeditaation aika. Tein hengitykseen yhdistetyn lantion ja sydämen alueen rentoutusmeditaation. Meditaation lopulla sain vision tehdä uudelle vuodelle henkilökohtainen korttipöytä Wishper of Love korttipakalla. Päätin ottaa sen saunan ja illallisen jälkeen tehtäväkseni.
  • Päivän mittaan sanko kerrallaan kannoin rantasaunalle vedet illan saunomista varten
  • Uuden vuoden vastaanottooni kuului tänä vuonna myös kodin siivoaminen. Se tuntui tärkeälle ja symbooliselle siivota vanhat energiat ulos ja toivottaa uusi aika tervetulleeksi puhtaaseen. Oloani tarkoin kuulostellen järjestelin tavarat paikoilleen, siivosin keittiön ja pidin ruokatauon. Sen jälkeen kävin tyrkkäämässä tuplasäiliölliseen uuden karheaan Harviaan tulet. Rakas äiti oli askarrellut minulle joululahjaksi ihania elämää helpottavia sytykeruusukkeita, joilla näppärästi kaikki viisi kotini tulisijaa syttyvät vaivatta. Lopuksi kaivoin rakkaan Reiskan esiin ja puhdistin huoneet.
  • Reiskalla tuli puhdasta ja sitten saunaan! Koppasin kookosveden mukaan ja hipsin saunalle. Saunassa palasin aamun irti päästämis- ja luopumislistaani ja tein visualisointiharjoituksen, jossa huuhdoin joen vedellä olemuksestani pitkän listan asioita, joista olin valmis irti päästämään ja luopumaan kokonaan.

Valkosipulia ja violetti smoothie

Puhdistavan uuden vuoden saunan jälkeen puhtaassa kodissa oli ihana juhlallinen olo ottaa uusi vuosi vastaan. Illallistin itseni kanssa terveellisen illallisen sosekeittoa, valkosipulia ja pala luomuruisleipää ja juustoa sekä violetti smoothie. ”Onnellista uutta vuotta Mimmi”, toivotin ylärappusellaan nukkuvalle kissalleni. Vähän ennen puolta yötä laitoin ylesuomen radiosta kuulumaan ja fiilistelin hetken yhdessä Suomen kanssa vuoden vaihtumista.

Miljoonia euroja sataa taivaalle

Tein teetä ja otin kaksi Simpukan muotoista ihanaa suklaakonvehtia, jotka olin varannut juhlaherkuiksi. Kietouduin taas pontsooni ja menin istumaan kuistille mustaan korituoliini. Kynttilän valossa kuuntelin rakettien pauketta ympärilläni, mutustin suklaakonvehteja ja hörpin teetä. Mieleeni tulvahti taas kuinka paljon euroja taivaalle sataa tänä yönä. Oli kuin bensaa liekkeihin, kuinka visioni vahvistui projektista, jonka avulla tarjoaisimme mahdollisuuden tehdä hyvää ja lahjoittaa Pohjois-Savolaisten rakettirahat alueemme lasten ja nuorten mielenterveyden edistämiseen.

Kommentit ja keskustelu

Kommentit on suljettu.