BLOGI

MILLAINEN ON TANTRAILTA?

Oletko pohtinut, millainen on tantrailta? Oletko ehkä kuullut tantraseksistä? Onko se joku vanha intialainen filosofia?
Tässä blogissa jaan oman kokemukseni aiheesta tantrailta. Yleisesti ajatuksiani tantrasta voi kuunnella vlogissani jonne pääset artikkelin lopusta.

Mutta ensin siis tantrailta.

Kerron lähtötilanteeni iltaan sekä sen, miten tantrailta vaikutti olotilaani. Avaan myös harjoitukset, joita illassa tehtiin.

Olotila ennen tantrailtaa oli erittäin haasteellinen. Perusolosuhteeni asumiseen liittyen muuttuivat toivomallani tavalla, mutta kuten tiedämme, muutos ottaa aina energiansa ja saattaa haastaa psyykettä, mieltä ja kehoakin.
Ja kyllä koko lokakuun alku on todella haastanut mielen hallinnan ja -ohjaamisen taitoja. Myös tunnetaidot ovat olleet testissä; osaanko päästää sen itkun ulos, joka vaatii nyt näkyväksi ja nähdyksi tulemista erottaen kuitenkin sen kärsimyskehosta, jota mieli ajatuksillaan kovin helposti kävisi ruokkimaan lisäämällä kärsimyksiä. Koen että, elämä on tapahtumillaan vain tukenut oppiläksyjeni läpiviemistä viime aikoina. Tunnistin kuinka nainen minussa todella tarvitsee nyt aikaa tarpeidensa tyydyttämiseen; kuten tulla nähdyksi, kuulluksi ja kosketetuksi. Tantrailta voi olla hyvä helpotus.

TANTRAILTA: MITÄ MISSÄ MILLOIN

Minun tantrinen tieni alkoi käytännössä viime keväänä. Tästä kerroinkin blogissani aiemmin. Tantrailtaan mennessäni minulla oli aavistus siitä, mitä oli tulossa. Tiesin, että ainakaan pahemmaksi tämä ilta ei oloani tekisi. Kysymyksessä oli Kuopiossa toimivan yhdistyksen, Tantrinen Polku ry:n järjestämä kolmen tunnin mittainen tantrailta , joka soveltuu myös niille, joille tantra on aivan uusi asia.

Tantran perusasioita ovat muun muassa omien ja toisten rajojen tunnistaminen ja kunnioittaminen. Jokainen itse määrää esimerkiksi siitä millaisella vaatetuksella haluaa osallistua. Näissä illoissa joissa olen ollut, yleensä kyllä kaikilla on ollut vaatteet päällä. Toki, jos itse haluaa, voi olla vaikkapa ilman paitaa. Ilta pidettiin Eläväisessä Olohuoneessa  Kuopion keskustan liepeillä. Minua on vapauttanut aivan valtavasti oivallukset juuri omista rajoista. Olen oppinut tunnistamaa paljon paremmin, missä kohtaa oikeasti haluan sanoa ei ja missä kyllä.

SITTEN ALOITETAAN

Iltaan oli tällä kertaa tullut kahden ohjaajan, Petrin ja Jyrkin, lisäksi 8 osallistujaa. Ohjaajat ovat  Tantric Life Coach- koulutuksen käyneitä ohjaajia. Aloitimme illan kokoontumalla piiriin lattialle. Rento musiikki soi vaimeasti taustalla, kun ohjaajat esittelivät ensin itsensä, jonka jälkeen meistä kukin sai kertoa itsestään sen, mitä halusi. Osallistujat olivat illassa sinkkuja ja yhdessä tulleita ystävyksiä. Osa osallistujista oli parisuhteessa.

Aloitimme lämmittelemällä musiikin tahtiin kukin vapaasti tanssien tai vaan liikkuen tai tehden sitä, mikä kunkin keholle oli siinä hetkessä hyvä. Itse heittäydyin musiikin mukaan. Nautiskelin vaan kehoni vapaasta liikkeestä rytmissä ja välillä otin katsekontaktia myös muihin ryhmäläisiin. Tunnelma oli lämmin ja oli helppo heittäytyä. Olin iloinen huomatessani, että vaikka tantra on sinällään ollut elämässäni vain vähän aikaa, se on auttanut minua paljon vapautumaan tarpeettomasta ja haitallisesta itseni ”supistamisesta”.

TANTRAILTA JA HARJOITUKSET

Tällä kertaa illan harjoitukset aloitettiin ääniharjoituksella. Tulimme piiriin seisomaan ja ”lauloimme” kolmelle eri energia keskukselle kehossamme. Sana ”lauloimme”, on lainausmerkeissä siksi, koska tämä äänen päästäminen ei vaadi minkäänlaista ns. laulutaitoa. Riittää, että osaa puhua, niin silloin harjoitus sopii loistavasti. Kolme energiakeskusta, jotka käytiin äänen avulla läpi, olivat juurichakra, sydänchakra ja kolmas silmä. Juurichakran sijaintia voi hahmottaa sijaitsevaksi aivan häntäluun tyvessä tai aivan haarojen välissä. Juurichakran äänne oli aa-äänne. Sydänchakra sijaitsee keskellä rintakehää. Sen äänne oli uu-äänne. Kolmas silmä katsotaan sijaitsevan keskellä otsaa ja sen äänne oli ii-äänne. Lauloimme ääniä silmät kiinni keskittyen kokemaan äänen värähtelyä omassa kehossa.

Äänen kanssa työskentely on minusta aivan ihanaa. Koen, että se todella avaa olemuksesta tukoksia ja tasapainottaa koko olemusta sen mukaan, mikä on luontainen tarve kussakin hetkessä.  Näen, että ääni ei koskaan voi sotkea mitään. Toisinkuin vaikkapa hormoonilääkitys tai pillerit sotkivat minua.  Sen sijaan äänivärähtelyn koen toimivan voimakkaasti hoitavana ja puhdistavana. Se on minun kokemukseni. Siksipä itse aloitinkin vuoden mittaisen Sound Healing- koulutuksen ja käytän ääntä myös rentoutushoidoissa, joita teen.

IHANAA JALKAHIERONTAA

Toisessa harjoituksessa tehtiin lempeä jalkahieronta, jossa pidimme sukat jalassa. Jakaannuimme kahteen ryhmään, joista toinen ryhmä oli ensin vastaanottava ryhmä, jossa jokainen sai makoilla rennosti selällään ja ottaa vastaan rentouttavan jalkahieronnan, jonka antavana osapuolena oleva ryhmä pääsi antamaan. Sitten vaihdoimme osia toisin päin niin, että kaikki saivat antaa ja vastaanottaa. Tämä harjoitus oli minusta ihan parasta. Tykkään paljon siitä, kun jalkoja hierotaan. Se myös rentouttaa minua hyvin paljon. Nautin!

PARIMEDITAATIO

Illan kolmas harjoitus oli Blue Flame parimeditaatio muunnelma, joka koostui neljästä vaiheesta. Harjoituksen ajan taustalla soi meditatiivinen musiikki. Yleensäkin kaikessa missä halutaan olla läsnä omassa kehossa, on merkittävässä osassa oman hengityksen tiedostaminen. Ensin istuimme hyvän aikaa vastakkain keskittyneesti katsekontaktissa toisiimme. Sen jälkeen suljimme silmät joksikin aikaa ja jatkoimme läsnäoloa kehossa. Tämän jälkeen siirryimme sylikkäin tai sellaiseen halausasentoon, joka tuntui sopivalle. Olimme tässä taas jonkin aikaa. Tämän jälkeen siirryimme makuuasentoon. Oma parini kanssa käperryimme lusikkaan.

Tämä harjoitus oli minulle hyvää meditaatiota, jota muutenkin teen paljon. Sylikkäin oleminen ja lusikka tuntuivat hyvälle ja tuntui myös hyvälle antautua naisen syliin. Omalla matkallani ihmisenä olen ollut lapsuudessa ja nuoruudessani hyvin poikamainen ja olipa minulla tyttöystäväkin hetken aikaa aikoinaan. Oli kiva huomata pientä tervettä ”bi-seksuaali” fiilistä itsessäni taas.

Ilta oli minulle todella vapauttava omista stresseistäni ja merkittävällä tavalla taas auttoi palautumaan omaan keskukseeni ja rauhoittumaan.

Vas. minä, keskellä ohjaajaopiskelija Terhi ja oik. Petri, toinen ohjaaja

Kommentit ja keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *