BLOGI

KOLUMNI Helpotusta tantraillasta

Kun on nainen, kun on PMS, kun on erityisherkkä, kun tarvitsee läheisyyttä, kun on sinkku, kun asuu yksin…
Oloni oli järkyttävän paljon hirveämpi kuin pitkään aikaan. Oli todettava, että onhan näitä kaikenlaisia syvästi tuntevan HSP-naisen olotiloja matkalla ollut, mutta tämä oli jo ihan omaa luokkaansa. Olin oivaltanut oman erityisherkkyyteni vuosia sitten. Tieto ja ymmärrys tästä helpottivat paljon tajuamaan, että ei kaikki itselleni haasteelliset ”epänormaalit” piirteet olleetkaan trauman aiheuttamia ja jotain mistä olisi hyvä jotenkin parantua.

Ei siinä, että ärsyynnyn helposti äänistä, en voi sietää vähänkään epämukavia vaatteita tai se että liikutun syvästi ihan tavallisesta musiikista olekaan mitään epänormaalia. Ymmärsin tuolloin, että kyseessä oli pikemminkin sellaiset ominaisuuteni, joihin minun tulisi tutustua paremmin. Olin ymmärtänyt myös sen, että en palaudu kunnolla, jos en säännöllisesti vietä aikaani metsässä. Metsässä, missä on korkeintaan muutama ihminen kilometrin säteellä. Olin kokenut hyvin selvästi sen, että päivä metsässä ei riitä palautumiseen, siellä on oltava ainakin pari päivää.

Paitsi että tunnistin väsymykseni erityisherkkänä, omaa oloani tarkkaillessani, oli myönnettävä, että kyllä nyt oli kyseessä myös PMS-olot pahimmasta päästä. PMS, kuten naiset ja kiukkuisten naisten puolisot tietävät, voi olla suorastaan saatanallista. Kuluneina päivinä en ollut ollenkaan helpottanut oireitani nauttimallani maitosuklaakattauksella. Nöyränä oli peiliin katsottava. Onneksi minulla oli helpotuskeinot olooni.

Kiukkuisen olotilani yksi suurin syy oli kuitenkin yksin asuvalle sinkkunaiselle tyypillinen ongelma: en ollut koskettanut ketään toista ihmistä kunnolla ihan liian pitkään aikaan. Tunnistin hyvin jo tämän tutuksi tulleen läheisyyden ja kosketuksen kaipuusta johtuvan kiukkuisen olotilani. Taloudellisien haasteiden vuoksi olin erehtynyt säästämään väärästä päästä, nimittäin tantra- ja seuratanssi-illoista. Huomatessani oloni syyt, tulin järkiini.

Saman tien ilmoittauduin seuraavalla viikolla pidettävään tantrailtaan ja lupasin itselleni, että menen ensitilassa tanssimaan. Kiittelin elämää siitä, että Kuopiossa minulla on mahdollisuus täyttää nämä tarpeeni ja helpottaa halujani. Suunnattoman iloinen olin siitä, että sain vieläpä sovittua niin, että pääsin tantrailtaan sitä vastaan, että kirjoittaisin illasta omakohtaisen kokemusblogin! Hallelujaa! Kiittelin Luojaani tästäkin pienestä ihmeestä!

Kolumni on julkaistu Kuopion kaupunkilehdessä

Lue lisää tantra aiheisia artikkeleita tästä.

Kommentit ja keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *