BLOGI

KIERRON PÄIVÄ 13 – PMS

ParahinMustaSyöveri!! (PMS) Huhhuh, mikä täysin yllättävä hyökkäys. Pari edellistä päivää: ehkä piirun verran liian intensiivistä tekemistä, vaikka kivaa onkin ja yksi valvottu yö sekä sortuminen joulusuklaaseen. Virhe. Taas. No mitä opin? Sen että seuraavan kerran, kun joku tuomisina tarjoaa minulle sellaista, mikä ei minulle sovi, pyydän tuojaa viemään sen mukanaan. Herranen aika, tietenkään en halua kiusata itseäni moisella.

Puskee, puskee – tiiliseinää kun kiertääkin voisi

Tänään tajusin, että tämän hetkisen talouden ollessa hyvin lähellä pakkasta, en luultavasti pääsekään alkuviikosta tekemään korvausopintotuntejani. Teettää töitä, että saan pettymyksen tilalle syntymään hyväksymisen tunteen. Rahatilanteen muuttuessa entistä haasteellisemmaksi, kun saatavat, joita odotin jo viime viikolla, eivät tulleet tälläkään viikolla, yritin liialla puskemisella ja kellon kanssa kilpailemalla auttaa tilannettani. No toimiiko tämä tyyli? Ei toimi ei, ei ole toiminut enää aikoihin.

PMS iskee samaan syssyyn

Tiedän sen kyllä, mutta tiedostamattomuuden hetkinä sorrun siihen yhä ja tähän kaveriksi iski vielä PMS, jota olin provosoinut itse edellispäivien touhuillani. Seuraava oirekuva toistuu: iskee valtava kiukkuraivo, kurkussa on itku, jolle ei vaan jostain syystä voi antaa periksi. Tekisi mieli huutaa, hakata ja raivota. Viha ei kohdistu ihmisiin eikä itseen. Toisin sanoen kaipaan syliä, lohtua, ymmärrystä ja hyväksyvää läsnäoloa läheiseltä.

Rajoittavat tunteet

Toiminta ja olotila muuttuu selviytymistaisteluksi sisäisenä keskusteluna. Mieleen ilmestyy myös kateuden tunne: minä surkea paska, en saa tätä palettiani toimimaan – nuo muut osaa ja menestyy (kohdistuu siis niihin asioihin, joita itse teen ja touhuan). Muita hajottavia tunteita, jotka ilmestyvät, ovat yksinäisyys, tunne ettei ole ystäviä, epätoivo ja lannistuminen – ei toivotut lopputulokset alkavat vellomaan. Yleensä syvä puolison kaipuu ilmestyy myös. Näiden tiedostaminen ja samaistumatta oleminen teettää töitä tämän energialaadun vallitessa olemuksessani. Kun keskittyy antamaan itkulle periksi se yleensä auttaa paljon.

Lakastuva kukka syksypimeydessä

Olen kuvannut itseäni ja omaa oloani Suomen syksypimeydessä niin, että olen kuin kukka, joka laitetaan laatikkoon, jossa ei ole ainuttakaan ikkunaa. No sehän alkaa lakastua ja näivettyä sinne. Tänä syksynä tulin tänne saakka ilman lakastumisen oireita, mutta nekin iskivät sitten tällä viikolla. Näen lakastumisen kasvoiltani ja tunnen sen vireydessäni. Nyt on juuri se aika, kun vuonna 2019 valmistelen ensiviikolla alkavaa kolmen viikon aurinkolatausta muutaman tuhannen kilometrin päässä Suomen rannasta.

Parhaat lääkkeet

Tässä sitä nyt ollaan taas. Kierron puolivälissä ja parhaat lääkkeet ovat IRTIPÄÄSTÄMINEN, hyväksyminen että pystyn siihen mihin pystyn ja se riittää. En ole tekojeni summa. Hengitysharjoitukset, rentoutukset ja meditaatio, kiitollisuus- ja onnistumistehtävät sekä tolokun salitreeni ja hikiliike kierron päivien 14-28 to-doo-listan TOP 3.

Kyllä se aurinko taas paistaa. Käyn selälleen ihanan kauniin villashaalini alle ja syvään hengittäen, samalla rentoutuen, sanon itselleni ”minä rakastan sinua”.

EijaSelinan PMS päiväkirjaa voi seurata instagramissa nimellä eijaselina

Kommentit ja keskustelu

Kommentit on suljettu.