BLOGI

Mitä nivelrikko opettaa?

Eija-Selina avannossa

Alle 30 vuotta ja nivelrikko? Mitä nivelrikko opettaa? Sitä pohdin tässä artikkelissa.

Nivelrikko ja aamurutiinit

Parasta tällä hetkellä elämässäni on ehdottomasti aamurutiinit, jotka toteutuvat halusta ei pakosta tai itseltä vaatimisesta.

Rakastan aamujani joihin kuuluu henkisiä harjoituksia, joogaa sekä ihanaa luomulaatuista erikoiskahvia omasta ”kotikahvilastani” sekä salitreeni. Salitreeni huolimatta siitä ja juuri siksi että vasen polveni on erittäin haasteellinen jälleen (diagnoosi laaja nivelrikko).

Viimesyksyisen diagnoosin jälkeen päätin että vielä minä juoksen. Löysin salitreenit osaksi aamujani viisi viikkoa sitten ja viisi viikkoa treeniä tuntui ja näytti niin hyvälle.

Polvi tuntui olevan erittäin hyvä ja tunsin kuinka lihasten aktivoituminen ja vahvistuminen tuki polvea. Olen ehdottomasti oikealla tiellä! Päätin kokeilla varovasti miten juoksumatolla sujuisi. Ja se sujui! Pystyin juoksemaan kunhan olin erittäin tietoinen ja kehossa läsnä.

NIVELRIKKO JA PIENI VIRHELIIKE

Koska juoksu tuntui niin hyvälle, päätin ottaa sprintit seuraavan aamuna juosten. Kaikki alkoi hyvin kunnes… Yksi tiedostamaton sekunti ja kanta askel… Se oli siinä. Polvi muljahti ja tiesin että tästä ei hyvää seuraa.

Illalla polvi oli nesteessä. Kuitenkin vain vähän siihen nähden mitä se olisi voinut olla. Alkoi haastava jakso, oli palautettava polvi takaisin kuntoon.

Tämä tarkoitti äärimmäistä kärsivällisyyttä ja treenien muokkaamista, sinnikkyyttä ja uskoa sekä tietoisuutta ja tarkkaavaisuutta oman ajatusten laadun kanssa. Minun mieleni aloittaa herkästi ”rankaisu ja moittimispuheen” kun teen ”virheen” itseni kanssa.

Jos olet kiinnostunut mielen  maailmastaja miten siihen voi vaikuttaa, kurkkaa tämä.

NIVELRIKKO KAKUN KYNTTILÄKSI

Se että polven kanssa tultiin tähän tilanteeseen, oli oikeastaan loppusilaus sille kärjistyvälle henkiselle opintojaksolle, joka vallitsee kokonaisvaltaisesti elämäntilanteessani.

Yrityksen kanssa suunnitelmat eivät ole menneet niin kuin strömsöössä ja haasteita piisaa. Kotitilasta luopuminen ja sen myyminen ovat erittäin haastavassa vaiheessa. Kärsivällisyyttä ja uskoa sekä sinnikkyyttä kysytään nyt enemmän kuin paljon.

Kaiken kukkuraksi oma ihmissuhdemaailmani tarjoilee, mitä mainioimpia tilanteita tulla tutuksi itsensä kanssa entistä paremmin. Siinä määrin että ihanat ja viisaat opettajani kävelevät universumin toimittaman asuntoni ovesta sisään.

Selvyyden vuoksi sanottakoon, että suurimmat opettajat ovat niitä joihin ihastumme ja rakastumme tai joiden kanssa ”emme tule toimeen”.

ITKU HERKÄSSÄ

Itku on herkässä ja tietoisena pysyttelyä kysyy, ettei mieli ota valtaa ja aja ihan mustiin. Itku saa tulla kunhan ajatukset säilyvät valoisina. Tähän voimakkaaseen täydenkuun aikaan tarvitaan kärsivällisyyttä, uskoa, sinnikkyyttä, anteeksiantoa, läsnäoloa, luottamusta ja irtipäästämistä ja kaikkein eniten rakkautta.

Kommentit ja keskustelu

Kommentit on suljettu.