BLOGI

KOLUMNI Isä ja tytär?

Ryhdikäs ja rento askel taittuu tyylikkäisiin farkkuihin, nahkakenkiin ja vaaleaan kauluspaitaan pukeutuneelta herralta kadun toisella puolella. Hopeanharmaa parta ja tukka raamittavat kasvoja. Hän kääntyy rinnallaan kulkevan kauniin, karismaattisen naisen puoleen ja sanoo tälle jotain rennoin elkein. Nainen, äkkiä arvaten yli 20 vuotta nuorempi vastaa miehelle ja he nauravat. Onnellisen oloinen tyytyväisyys näkyy heidän kasvoiltaan. Ikäerosta arvaten isä ja tytär? Vai ovatko sittenkään?

Suomessa tilastot kertovat, että vuonna 2012 avioliitoista 0,46 prosentilla ikä ero oli yli 20 vuotta. Ja suunta on kasvava. Ilmiö on nähtävillä julkisuudessa. Sauli Niinistö ja Jenni Haukio. Katri Helena ja Tommi Liimatainen. Hanna-Maria Seppälä ja Anssi Hintsa. Ja Danny ja Erika. Romanttinen pari? Kyllä. Jonkun evoluutioteorian mukaan miehet viehättyvät nuorista naisista, koska nämä ovat hedelmällisempi. Naisia taas viehättää vanhemmat miehet, koska heillä on isommat resurssit tyypillisesti.

Vai onko kyseessä psyykkinen trauma, sielujen sopimus, hyväksikäyttötapaus vai puhdas terve ihmissuhde? Kuka voi määritellä, mikä on ihmiselle hyväksi tai pahaksi?
Psyykkisen hyvinvoinnin ammattilainen sanoo, että ei kukaan muu kuin kokijat itse. Jokainen tapaus on uniikki.

Omalla kohdallani olen saanut elää läpi useamman upean romanttisen suhteen itseäni yli 20 vuotta vanhemman miehen kanssa. Miksi vedän puoleeni näitä suhteita?

Viimeisimmän tutkiskelun tuloksena kohdallani ilmiössä osana ovat olleet viehätys miehen vahvaan sekä sydämelliseen karismaan ja terveeseen itsevarmuuteen. Miehen kykyyn kohdata aidosti myös itseään sekä kohdata minut kokonaisena heikkona ja vahvana naisena. Vahva sielujen yhteys: kuin olisin tuntenut sinut aina-olotila. Vaikuttimia ovat olleet yhteensopivat arkirytmit ja elämäntilannetta tukevat laadut vuorovaikutuksen tuloksena. Välillämme ilmenevä toimiva dynamiikka sekä luonteenlaatujen yhteensopivuus. Merkittävänä tekijänä matkalla on ollut myös oma isähaavani, jonka vuosia sitten oivalsin. Tämän jälkeen haavat pääsivät eheytymään ja suhteiden laadut muuntautuivat.

Joko siis nyt rakennan romanttisia temppeleitä oman sukupolven miesten kanssa? Kyllä ja ei. Tantriseen ihmissuhteiden maailmaani mahtuu sulavassa sovussa kaikenlaisia uniikkeja temppeleitä, joissa sielu ei näytä kyselevän fyysistä ikää. Eikä viehätykseni vahvaan karismaan, upeaan kohteluun ja hopeisiin kasvojen ”hollywood” -raameihin ole sekään kadonnut minnekään.

Kolumni on julkaistu Kuopion kaupunkilehdessä.

Lue tai kuuntele KUINKA VAPAUTAN ITSENI TOISTUVISTA PARISUHDEONGELMISTA? – OPI KEHITTYVÄN SUHTEEN 6 PERUSPILARIA

 • Näin vähennät kipua tuki- ja liikuntaelimistössäsi

  • 22.12.2019

  Näin vähennät kipua viiden vinkin voimin! Sammutin auton moottorin parkkipaikalle onnellisena löytämästäni 4 tunnin kiekkopaikasta, samalla ohittaen ajatusta 3 tuntia aiemmin saamistani 35 euron parkkisakoista.…
  Lue koko kirjoitus

 • Oletko koskaan antautunut oikein kunnolla?

  • 22.12.2019

  Tässä postauksessa jaan sinulle kokemukseni kannatelluksi antautumisesta tantrisessa harjoituksessa ja haastan myös sinua vähän pohtimaan omia kokemuksiasi. Elämälle, itsellemme ja toiselle ihmiselle kannatelluksi ja tuetuksi…
  Lue koko kirjoitus

 • KOLUMNI Mitä on rakkaus?

  • 22.12.2019

  Media työntää meille epäterveen rakkauden draamaa, jossa ehdollinen rakkaus käy sairasta vaihtokauppaa milloin mistäkin. Ihmiskunnan tiellä ovat menneet puurot ja vellit sekaisin kauan sitten. Nyt…
  Lue koko kirjoitus

Kommentit ja keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *