5 terveen onnen avainta elämässäni

Minulle tärkeimmät itseilmaisun muodot ovat teatteri ja laulaminen sekä tanssi. Huomaan tarpeet nykyään helposti. Elämän arvoistani olen hyvin tietoinen ja kolme tärkeintä niistä ovat terveys, pyyteetön rakkaus ja Elämän polkuni kunnioittaminen. Intuitiota kiinnostuin tutkimaan joskus 2013 vuoden alkupuolella ja sen jälkeen on kirkastunut mistä siinä on kyse. Kiitollisuus ja sen merkitys tulivat tutuiksi kirjallisuuden kautta. Otin ne osaksi aamu ja iltarutiineitani ja aloin itse huomata suuren suuren positiivisen vaikutuksen elämässäni.  Siitä lähtien olen saanut  kokea ihmeitä elämässäni. Se mitä olen kokenut ihmeenä, on esimerkiksi se kun sain yllättäen kuukausipalkan kokoisen rahasumman täysin yllättäen ilman että jouduin tekemään sen eteen mitään muuta, paitsi hyväksymään ja ottamaan lahjoituksen vastaan.

Läsnäolotaidot ovat olleet minulle hyvin haastava juttu vilkkaan ja vikkelän mieleni ansioista mutta kehollisuuden ja joogan kautta meditaatio ja läsnäoleminen ovat tulleet osaksi olemistani. Ajatusten laatua aloin tarkkailla oikeastaan ensimmäisenä jo ennen ”pärähtämistäni” eli ennen hahmoterapiaa jo vuonna 2011 Postiivareiden avulla. Kiitos heille loistavasta asennetyöstä. Tunnetaidot ovat elämän mittainen matka ja siinä kehittyy kokoajan. Huomaan että kun olen tietoinen sisäisistä tapahtumistani, voin oppia tunnetaitoja joka päivä. Olen iloinen että olen oivaltanut että minulle itku on aivan yhtä tärkeää päivittäin kuin naurukin.

Suurimmat haasteeni tällä hetkellä ovat edelleen ajankäyttö ja sen organisointi niin että saan päivieni ja viikkojeni sisällöt tuntumaan hyvälle joka hetki. Raha ja se miten se toimii tässä universumissa, millainen värähtely sillä on, on selvinnyt minulle viimeisen parin vuoden aikana pikkuhiljaa enemmän ja enemmän. Suurin työ viime aikoina onkin ollut purkaa omasta järjestelmästä pois esteet ja rajoitteet sekä päivittää oma systeemi vastaanottamaan kaiken sen runsauden ja hyvyyden mitä elämällä on tarjolla… Ja se on tarjolla meille ihan jokaiselle. <3


Ajankäyttöön perehdyin jonkin verran jo ammattikorkeaikoina Kajaanissa ollessani opiskelijakunnan puheenjohtajana. Mielenkiinto syntyi siinäkin omasta tarpeesta kun työ, koulu ja puheenjohtajahommat piti jotenkin sovittaa kalenteriin ilman stressiä!? Havaitsin tarvetta myös ympäristössäni ja pidinkin työpajoja aiheesta.

Olen hyvin extrovertti ja voin hyvin viettää aikaa ja nauttia elämästä sosiaalisesti pitkiäkin aikoja ilman pidempää ”omaa aikaa” jota kuitenkin tarvitsen mutta en välttämättä paljoa. Toki tämäkin on kausittaista ja vaihtelee myös vuoden aikojen mukaan jonkin verran. Haluan huolehtia siitä että vietän aikaani tarpeeksi ystävieni, voimauttavien ihmissuhteideni parissa. Koen sen elämälleni hyvin tärkeäksi.

Unia olen nähnyt aina mutta mielenkiinto unien viesteihin heräsi oikeastaan intuition johdattamana kun käteeni ilmestyi kirja unista ja niiden merkityksestä. Jalat kirjaimellisesti kävelivät kirjastossa hyllylle jossa käsi tarttui ohuen mustan kirjan selkään joka kertoi unista. Kirja oli Unikirja, Betty Bethards. Tämän jälkeen ahmin tietoa asiasta ja pidin unipäiväkirjaa ja työskentelin unien kanssa. Se oli antoisaa.

Keho ja Ravinto ovat olleet ne ensimmäiset teemat joista olen opintoni aloittanut. Ravinto asiat kiinnostivat jo ihan nuorena mutta varsinainen herääminen tälle tielle tapahtui 2009 luettuani ja toimittuani Antti Heikkilän kirjan Ravinto ja Terveys ohjeiden mukaan. Tapahtui monta ihmettä. Kehon puhtaus alkoi kiinnostaa samaan aikaan jolloin aloin karsia synteettisiä aineita pois elämästäni ja korvata niitä luonnonmukaisilla hyödykkeillä. Ravinnon ja puhtauden tie onkin ollut värikäs ja mielenkiintoinen ja jatkuu edelleen.